Specialvillkor

ORAVAIS TRAFIKS SPECIALVILLKOR
Vi följer Allmänna villkor för paketresor samt Oravais Trafik Ab:s specialvillkor på paketresor med flyg. Flygbolagens villkor gör att avbokningsreglerna i de allmänna villkoren (punkt 4.1) inte kan tillämpas. Hänvisande till punkt 1.3 i de allmänna villkoren gäller följande:
1. Avbokning av resan senast 61 dagar innan avgång debiteras expeditionsavgift 60 € per person.
2. Avbokning av resan 60-31 dagar innan avgång debiteras förhandsbetalningen på 100-500 € per person.
3. Avbokning av resan 30 dagar innan avgång eller senare debiteras researrangörens faktiska kostnader samt expeditionsavgift. Beloppet kan i detta fall uppgå nästan till hela resans pris så det är viktigt att ens reseförsäkring innehåller avbokningsskydd.
Dessa specialvillkor gäller ifall inget avvikande meddelas i samband med någon specifik resa.

Avbokningsvillkor (båt-hotellresor):
Om resenären avbokar resan debiteras följande avbokningsavgifter:
a) En bokningsavgift (15 €/person), om resan avbokas senare än 45 dygn, men senast 21 dygn innan resan börjar
b) 50 procent av resans pris, om resan avbokas senare än 21 dygn, men senast 7 dygn innan resan börjar
c) 75 procent av resans pris, om resan avbokas senare än 7 dygn, men senast 3 dygn innan resan börjar
d) 95 procent av resans pris, om resan avbokas senare än 3 dygn innan resan börjar.

Betalningsvillkor
Resans förhandsbetalning är 100-500 € / person. Slutbetalningen är i regel 28-35 dygn före resan, bussresor i Norden och Baltikum 14-35 dygn före resan.
Att lämna fakturan obetald betyder inte avbokning av resa, utan avbokningen skall göras till vårt kontor under öppethållningstid, öppet vardagar kl. 9-16 tel. 06 318 4000. Detta gäller även avbokning gjord per e-post, den gäller först då den bekräftats av Oravais Trafik.

Researrangörens rätt att ändra/avboka
Ett minimiantal resenärer fordras för att kunna genomföra en resa. Researrangören förbehåller sig rätten att avboka resan senast 21 dygn före avresa om minimiantalet resenärer inte uppfylls. Om researrangören av orsaker som är oberoende av researrangören inte kan följa den avtalade resplanen, har researrangören rätt att byta hotell, övernattningsplats eller transportmedel och ändra tidtabellen eller reseprogrammet på sätt som inte väsentligt ändrar resans karaktär.

Teater och konsertresor:
I priset ingår inte avbokningsskydd. Betalda teater-/konsertbiljetter bytes / inlöses ej. Teaterns/konsertens arrangör är ansvarig för föreställningen och eventuella programändringar eller avbokningar. Ifall föreställningen avbokas, är researrangören skyldig att returnera endast teaterbiljettens andel av resans pris.
Vi kan inte garantera platser bredvid varandra.

Boka tid med någon av våra resespecialister!

Eller begär offert här direkt

Se även