Företaget

Oravais Trafik — sedan 1950

Din upplevelse. Vår passion.

Året var 1931, Werner Granholm flyttade från Larsmo till Bromarv. Där blev han chaufför på en busslinje till Helsingfors. Ett par år senare blev han delägare, bolaget hette Nordling & Granholm. I Oravais år 1936 köpte bröderna Nygren sin första buss. Bussarna i Ab Nygren & Co blev flera och de idkade linjetrafik till Vasa. 1950 blev namnet det som än idag står kvar, Oravais Trafik Ab. Ett år senare flyttade Werner Granholm från Bromarv för att köpa bolaget.

Efter några år flyttades verksamheten till grannkommunen Vörå. Där byggdes bussgaraget 1963. Vörå är fortfarande bolagets hemort. Kontoret har funnits i centrala Vasa sedan 1960-talet, där även största delen av fordonsparken är stationerad idag.

Oravais Trafik beviljades resebyrårättigheter år 1970. Reseproduktionen presenteras årligen sedan 1990 i en resekatalog. För grupper och företag skräddarsys resor enligt förfrågan.

Vi väljer medvetet ut våra medarbetare. Många har jobbet som livsstil, med olika specialkunskap och intresse för sin uppgift. Våra trotjänare har ofta gjort över fyrtioåriga insatser i bolaget, något vi är stolta över och nuvarande generation vill visa respekt för.

Vi vill vara en pålitlig och trygg partner för våra kunder, leverantörer och personal. Sunda investeringar och medvetna val bidrar till en god balans samt styrka att hantera överraskningar.

Kvalitet är ett slagord många lyfter fram idag. För oss är det en självklarhet. Vi har prövat det mesta, vi underhåller våra verktyg regelbundet och fortbildar oss själva.

Vi har många gånger varit pionjären inom resor. Vår första buss rullade in i Sovjetunionen år 1962. Syd- och Centraleuropa, Storbritannien och Balkan är områden där vi rest i över 30-års tid.

Folk blir mer resvana, tiden blir allt dyrare och möjligheterna fler. Idag går de flesta resor till kontinenten med flyg från hemorten, vår buss möter grupperna då planet landat på destinationen. Vårt koncept är känt sedan länge. Resorna går även till andra världsdelar eller som charter till solen. Hälsoresor, veckoslutsresor och rundresor i Norden och Baltikum är vår vardag.

Välkommen med på en OT-resa!
Din upplevelse. Vår passion.

Niklas Iso-aho, verkställande direktör

Resor

Boka tryggt och res säkert med oss!

Gruppresor

Vi ordnar allt från korta busstransporter i Österbotten till Europaresor åt grupper